همایش بزرگداشت سردار مفقودالاثر جهان اسلام حاج احمد متوسلیان
تالار سینا و صدرای دانشگاه علوم پزشکی شیراز - 17 تیـــر
مراسم نکوداشت حاج احمد متوسلیان در شیراز
شیـــراز - تیـــر 1392
مراسم نکوداشت حاج احمد متوسلیان در شیراز
تالار سینا و صدرای دانشگاه علوم پزشکی شیراز - 17 تیـــر 1392
ماه مبارک آمد، ای دوستان بشارت
کز سوی دوست ما را هر دم رسد اشارت
آمد نوید رحمت، ای دل ز خواب برخیز
باشد که باقی عمر، جبران شود خسارت
امام صادق علیه السلام فرمود:
هر کس که در روز بسیار گرم براى خدا روزه بگیرد و تشنه شود خداوند هزار فرشته را می گمارد تا دست به چهره او بکشند و او را بشارت دهند تا هنگامى که افطار کند.
الگوی طراحی این مرکز، از سه مدل تبعیت می کند:
1. مدل ترودک TRADOC مرکز تبیین دکترین ها در ایالات متحده.
2. مدل پژوهشی و آموزشی کلوژدوفرانس، کالج معروف فرانسه، به عنوان نماد ادهوکراسی فرانسوی.
3. الگوی حوزه های علمیه ی شیعه در عصر صفوی در اصفهان (دوره علامه مجلسی، میرداماد و شیخ بهایی)
مرکز بررسی های دکترینال، دارای چهار گروه باطل شناسی، حق شناسی، آینده شناسی و گروه امنیت بدون مرز است.
مرکز بررسی های دکترینال، به عنوان یک نهاد تصمیم ساز، سوای از فعالیت علمی در بومی سازی دانش دکترینولوژی، در حوزه ی طرح ریزی استراتژیک، تاکنون مسئولیت طرح ریزی استراتژیک و تبیین دکترین های یازده نهاد کلان را در جمهوری اسلامی بر عهده داشته است.
منبع: تیتر یک
دانش دکترینولوژی
دکترینولوژی( یا قاعده القواعد)، دانش تبیین و تشریح قواعد ذاتی حاکم بر خلقت و طبیعت، و قواعد ذاتی حاکم بر اعمال موجودات، به ویژه بشر است.
تبیین این قواعد، برای جامعه سازی الزامی است. لذا موضوع دانش دکترینولوژی، مطالعه ی جامعه از حیث«باید»، مبتنی بر قواعد ذاتی حاکم بر خلقت، طبیعت و رفتار موجودات و انسان است.
علوم انسانی اقتدارآفرین
علوم اقتدارآفرین، علومی را شامل می شود که یک کشور و جامعه را در نسبت با سایر جوامع در موضع قدرت رفیع تری قرار داده و آن را الهام بخش می نماید. علوم اقتدارآفرین، بقاء جامعه را تضمین، و آن را در برابر آسیب های درونی و تهدیدهای بیرونی مصون و مقاوم و واکسینه می نماید.
علوم استراتژیک عموما و دانش دکترینولوژی خصوصا، عمده ترین علوم انسانی اقتدارآفرین محسوب می شوند.
لذا آموزش، اشاعه و بهره گیری از این علوم در جوامع گوناگون، منحصر به کسان خاصی است. از این رو، ادبیات و یافته های این علوم، به ندرت در اختیار عموم قرار می گیرد.
کشور مقتدر در علوم انسانی، کشوری است که قواعد جامعه سازی را با معیارهای بنیادین خود، بومی سازد. عیار استقلال واقعی هر کشور، ابتدا در علوم انسانی، و به ویژه در علوم استراتژیک آن سنجیده می شود.
بومی سازی دانش دکترینولوژی
مرکز بررسی های دکترینال، بررسی تطبیقی دانش دکترینولوژی در سه حوزه ی اندیشه ی غربی، اندیشه ی اسلامی، و اندیشه ی استراتژیک ایران قبل از اسلام را انجام می دهد که حاصل این مطالعات تطبیقی سه وجهی، ابتدا تبیین و شناخت دقیق دانش دکترینولوژی در غرب، سپس انطباق آن با یافته های تاریخی ایران عصر هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان است. و در نهایت تطبیق این دو، با کلیات قاعده القواعد در اسلام شیعی در چهارچوب قرآن مجید، سیره و روایات معصومین(ع)- مجموعه ی انبیاء و ائمه(ع)- و تجارب و سیره ی زعمای شیعه در عصر غیبت است.
منبع: تیتر یک