عقیمسازی تحریمهای مالی و پولی
عقیمسازی تحریمهای مالی و پولی - هاله اسماعیل نژاد
تیتر یک - الف: قاعده جنگ: «پر اهمیتترین بخش یک جنگ، حمله به «استراتژی» دشمن است» (سون تزو).
با توجه به این قاعده، شناخت دشمن به عنوان گام اول در آنالیز صحنه به شمار میرود چرا که:
قاعده جنگ: «کسی که خود و دشمنش را بشناسد اگر در ۱۰۰ جنگ نیز شرکت کند در خطر نخواهد بود». (سون تزو). و سپس شناخت استراتژی های او در گام دوم خواهد بود، آنگاه حمله به استراتژی دشمن در گام سوم؛ بدیهی است هنگامی که دشمن از استراتژی تحریمهای پولی استفاده می کند، توجه داشتن به این نکات الزامی است:
۱- نظامات پولی و مالی غرب شیرازه ی کاپیتالیسم را رقم میزند بنابراین شناخت دقیق این نظامات ما را با ماهیت حقیقی سرمایه داری لیبرال آشنا میسازد.
۲- شناخت پول و ماهیت آن ۶۰درصد شناخت اقتصاد لیبرالی است.
۳- Interest، بهره و یا همان «ربا» در اقتصاد لیبرالیستی به معنای قیمت پول یا هزینه ی فرصت از دست دادن پول است. به این معنا که اگر ما پولی را از دست بدهیم چه چیزی جای آن را برای ما پر میکند.
۴- Economic Engineering، مهندسی اقتصادی علمی است که در آن به کنشها و واکنشهای «ربا» به عنوان موتور اقتصاد میپردازد.
۵- Bank، بانک نهاد تنظیم کننده و اجرایی پول به شمار میرود.
ب: اساس تحریم بر یک عامل است: نیاز و ضعف طرف مقابل، بنابراین برای حمله به استراتژی دشمن نخست باید تحریم را عقیم ساخت. چه زمانی یک تحریم از اثر می افتد؟ زمانی که نیاز کشور به آن چیز مرتفع شده و دیگر مبدأ ضعف قلمداد نگردد. چرا که ضعف زمینه ساز آسیب و آسیب دروازهی ورود تهدید بیرونی خواهد بود. بنابراین استراتژی عقیم سازی به عنوان استراتژی مقابله، تحریم ها را از کارایی میاندازد و از طرف دیگر ما را در مقابل تحریم های گوناگون مصون میسازد.
۱- تحریم های پولی و بانکی نشان دهنده ی ضعف ما در حوزه ی زیرساخت های اقتصادی است که اولویت کشور باید در رفع آن ها قرار بگیرد.
۲- مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای مجلس خبرگان بر تفقه اسلامی در خصوص بانک تأکید نمودند و این یعنی بانک عامل ضعف ماست. توجه به این استراتژی کلان نشان می دهد که ایشان بنیان های نظام اقتصادی آدام اسمیتی موجود را نشانه رفته اما به دلیل عدم تئوریزه شدن توسط نخبگان اقتصادی دچار کم لطفی شده است.
۳- نظام اقتصادی کشور نسخهی دست صدم اقتصاد لیبرالی است به صورتی که پول و ربا را با همان مفاهیم غربی فهم نموده و اقتصاد ایران را به آن وسیله مهندسی مینماید.
۴- راه عقیم سازی تحریم پولی و مالی این است که عامل ضعف یا همان پول و بانک از اساس مورد مداقهی فلسفی قرار گیرد.
۵- از آنجایی که «رباخواری جنگ با خداست» و رباخوار قطعا بازندهی میدان جنگ است. می توان علاوه بر آثار زیانبار تحریمهای مالی و پولی، خسران دنیوی و اخروی این نظام مالی و پولی را به آن افزود.
بنابراین مادامی که ماهیت پول و بانک کنونی به همین شکل باقی بماند هم بزرگترین عامل ضعف و نقطهی آسیب پذیر ما بهشمار میرود و هم بر اساس بند ۵ فروپاشی مالی اقتصاد کشور را گریز ناپذیر می نماید. عقیم سازی تحریمها زمانی است که نظام مالی و پولی ربا محور کنونی را در هم شکند و به جای آن نظام اسلامی برکت مبنا را جایگزین نماید.