سخنرانی استاد حسن عباسی در یادواره شهدا با عنوان مردان بیادعا
سخنرانی استاد حسن عباسی در یادواره شهدا با عنوان مردان بیادعا
23 اسفند 1393 - شهرستان آمل
تیتر یک - استاد حسن عباسی، رییس مرکز بررسیهای دکترینال، شنبه شب در یادواره مردان بی ادعا ویژه سرداران و ۱۰۳۳ شهید شهرستان آمل که در حسینیه آل طاها آمل برگزار شد با بیان این که شناخت معرفتی از معصومین(ع) امری ضروری است که بسیاری از انحرافات فکری و عقیدتی امروز را پاسخ میدهد، گفت: یکی از عظیم ترین دلایل بحرانها درک معرفتی از انسانهای صالح است.
وی افزود: عده ای با بهره گیری از ظرفیتهای عزاداری، انحرافات فکری را تحت عنوان شیعیان انگلیسی با هدف تفرقه رقم زدند که معرفتی کردن حوزه شناخت از معصومین(ع) راهگشای مقابله با این اقدامات است.
عباسی با بیان این که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) ثمره فواد حضرت فاطمه(س) هستند، بیان داشت: در نقشه انسان در قرآن انسان به مانند پیازی است که چهار لایه صدر، شغاف، قلب و فواد دارد.
رییس مرکز بررسیهای دکترینال با اشاره به این که بخشی از آن چه که ذهن و چشم دل گفته میشود فواد است که امروز باید به مفاهیم پایه ای قرآن نزدیک شویم، خاطرنشان کرد: خیلی از انسانها با چشم مادی سر خود میبینند که افراد متخصصی برای درمان آنها داریم ولی هیچ متخصصی نمیتواند چشم دل را رقم بزند که برای این دست باید علومیتولید و تبیین شده و از نسل جوان ما عالمانی بیرون بیایند که این امر را رقم بزنند.
وی با تاکید بر این که یادآوری از شهدا سخن از کسانی است که وقتی به عملکرد آنها نگاه میکنیم فواد ما آرام میشود، گفت: در دنیای امروز همه سعی میکنند برخورداری مادی داشته و برای خلاف کردن کورس میگذارند.
عباسی ادامه داد: در چنین شرایطی وقتی زندگی مردان بی ادعا را مطالعه میکنیم نخستین گام آنها قطع کردن از تعلقات دنیوی است، بیان داشت: آن قدر که دنبال خودآرایی هستیم متوجه نقشه روح خود نیستیم و تعلقات دنیوی ما را زمین گیر کرده است.
وی با بیان این که در جامعه ما هرکسی علوم انسانی خوانده معرفت او توحیدی نبوده و تثلیثی است، افزود: آمدند بازی به اسم لیسانس، فوق لیسانس و دکترا را به راه انداختند و بهترین زمانهای عمر خود را تلف میکنیم تا علومیرا یاد بگیریم که در آن طرف دنیا شکست خورده است.
عباسی با تاکید بر این که اگر اقتصاد، سیاست، فرهنگ و دیگر عرصههای ما خراب است به سبب آن بوده که علوم انسانی مشکل دارد، بیان داشت: با چنین معرفت مخدوشی نمیتوانیم فواد انسان را به جایی برسانیم که بتوانیم حق را از باطل تشخیص دهیم.
وی با اشاره به این که روش اقتصادی همه جناحهای ما اقتصاد لیبرالی است، گفت: هر وقت در بانکها اختلاس میشود میگویند رییس بانک اختلاس کرد ولی کسی نمیگوید خود ساختار بانک ما مشکل دارد.
رییس مرکز بررسیهای دکترینال با بیان این که علوم انسانی ما غیر توحیدی است که باید فکری کرده و حرفی بزنیم، افزود: مدل اقتصاد لیبرال پاشیده است و باید بدانیم با رفتن این و آن مشکل ما در عرصه اقتصاد حل نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد آمریکا و اروپا سقوط آزاد کرده و استادان دانشگاههای ما نمیگذارند صدای فروپاشی اقتصاد دنیا به گوش مردم برسد و باید بدانیم حل مشکلات اقتصادی کشور نیازمند تغییر فرهنگی است.
عباسی با بیان این که سم اقتصاد لیبرالی دارد بلا بر سر زندگی مردم میآورد، گفت: باید تلاش کنیم تا اقتصاد خود را اسلامیکرده و شهدا تشخیص درستی داشتند که به چنین جایگاه رفیعی رسیدند و جوانان امروز ما باید علوم انسانی را متحول کنند.
رییس مرکز بررسیهای دکترینال با اشاره به این که جامعه ما به سمت مدرک گرایی رفته و علم و معرفت به آنها آموخته نمیشود و کرسیهای نظریه پردازی در کشور نداریم، بیان داشت: منشا بدبختی ما علوم انسانی غربی است که باید متوجه این امر باشیم.
وی با تاکید بر این که باید بدانیم با رفع تحریمها مشکلات کشور حل نمیشود، افزود: آمریکا خودش مشکل اقتصادی دارد و ما باید از اقتصاد مقاومتی به نحوی شایسته استفاده کنیم.
عباسی با بیان این که غرب میگوید تحریمها الزام آور نیست و ممکن است آن را ادامه دهیم که رهبری میفرمایند من نگران هستم، گفت: غرب در برابر لبخندهای ما پاسخ مثبت نداده است و نباید به دشمن خوشبین باشیم و آنها با اسلام و ایرانی که در برابر غرب ایستاده است مشکل دارند.
رییس مرکز بررسیهای دکترینال، ادامه داد: دعوا در کشورهای منطقه بر سر نهضت پیامبر و فرزندان ابوسفیان است که کشورهای جهان جنایتکاران خود را به عنوان مسلمان به عراق و سوریه میفرستند که آنها از اساس با اسلام مشکل دارند.
وی با بیان این که جوانان ما در هشت سال دفاع مقدس بهترین مدیریت را از خود نشان دادند، گفت: امروز باید جوانان عرصه اقتصادی را مدیریت کرده و برای حل مشکلات موجود گام بردارند.
عباسی تصریح کرد: اگر به فکر چیزی هستیم باید برای تحقق آن مجاهدت کنیم که شهدای ما بی ادعا برای خدا و مردم کار کردند.
رییس مرکز بررسیهای دکترینال با تاکید بر این که مشکلات اقتصادی کشور ناشی از بحران نظری و سوء مدیریت است، گفت: نباید مردم را منتظر بگذاریم و اگر همه مشکلات ما با آمریکا حل شود تاثیر آن در اقتصاد به پنج درصد هم نمیرسد که باید خودمان مشکل اقتصاد را حل کرده و به ذات و گوهر حرکت قرآنی برگردیم.
منبع: خبرگزاری رسا
استاد حسن عباسی شب گذشته در مراسم یادواره شهدا و سرداران شهید شهرستان آمل با عنوان مردان بیادعا در جمع مرکز فرهنگی و بصیری آلطاهای این شهرستان با اشاره به اینکه افق آینده بشری به سمت مفاهیم قرآنی پیش میرود، اظهار داشت: خداوند آیات زیادی را برای درس گرفتن انسانها آورده که شهدا یکی از این رسانهها هستند.
وی شهدا را انسانهای بزرگ و وارسته کامل برشمرد و عنوان کرد: رفتار، عملکرد و کردار شهدا موجب دگرگونی و تحول در انسان میشود که با مطالعه دقیق ویژگیهای برجسته این افراد آرامش قلبی ایجاد میشود.
این مسئول با بیان اینکه شهدا مردان بیادعایی بودند که سراسر زندگیشان درس است و این افراد با قطع کردن تعلقات دنیوی خود را با امور اخروی برای همیشه ماندگار میکنند، گفت: تعلقات دنیوی ما را زمینگیر میکند و ممکن است برای زندگی ما مشکلساز شود.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال با اشاره به اینکه امروز آمار طلاق در جامعه افزایش چشمگیری داشته و سن ازدواج روز به روز بالاتر میرود، گفت: جهیزیههای میلیونی و چشم و هم چشمیدر ازدواج توسط خانوادهها نیز بیشتر از گذشته است.
عباسی با اشاره به اینکه اصل نخست دین توحید است، ادامه داد: قرآن کریم هم برای انسان نقشه ارائه میکند و از ساحتهای روح انسان کاملتر و جامعتر از دیگر مکاتب غربی که بر پایه مادیات بنا شدند، برنامه دارد.
وی نگاه قرآن کریم را نگاهی کاملا وحیانی دانست و خاطرنشان کرد: این نگاه صرف علمیو تجربی نیست.
این مسئول با اشاره به اینکه وجود انسان و نقشه وجود انسان در قرآن در چهار لایه صدر، شغاف، قلب و فواد که هسته مرکزی آن است تعریف میشود، ابراز داشت: ذهن معادل فواد است هرچند کلمه ذهن در قرآن کریم نیامده و بیشتر در مباحث فلسفی استفاده میشود.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال با بیان اینکه عصر امروز عصر جامعهشناسی و تمدنشناسی اسلامیاست، تصریح کرد: در این عصر باید به مباحث اسلامیبیشتر پرداخته شود.
عباسی با تاکید بر اینکه در فارسی به هر چهار کلمه صدر، شغاف، قلب و فواد؛ دل گفته میشود، و زبان فارسی از حیث بیان نقشه وجود انسان زبان دقیقی برای بیان مطالب نیست، لایه رویین وجودمان را صدر دانست و یادآور شد: اینجا مکان شادی، اندوه، احساس امن بودن و امنیت، خوف و نگرانی از آینده و پیامدهای امری در آن، رجا، امید و خشوع است.
وی با اعلام اینکه شغاف هم محل حب، بغض، دلبری کردن عشق و نفرت است، خاطرنشان کرد: ولایت و برائت در این لایه وجودی جای دارد و مکان شهوت، غضب، آرامش، تعصبات است. حمیت، طرفداری از نژاد و قومیت است.
این مسئول گفت: لایه سوم وجود انسان قلب است که در آن دگرگونی و انقلاب ایجاد میشود، محل کفر، ایمان، رعب و وحشت، سلامت، مرض، شک و یقین است.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال، فواد را از مهمترین و درونیترین لایه وجودی برشمرد و ادامه داد: باید این لایه فارغ باشد تا بینا و بصیر شود و بتواند با آن حق و باطل را تشخیص دهد.
استاد عباسی فرقان را فرق گذاشتن بین حق و باطل دانست و اذعان داشت: تشخیص و فرق قائل شدن بین حق و باطل سخت است.
منبع: خبرگزاری فارس