ایران ۱۴۱۴ در جهان ۲۰۳۵
ایران ۱۴۱۴ در جهان ۲۰۳۵
8 اردیبهشت 1394 - دانشگاه خلیج فارس بوشهر
تیتر یک - رئیس مرکز بررسیهای دکترینال که در نشستی دانشجویی با موضوع ایران ۱۴۱۴ در جهان ۲۰۳۵، در بوشهر حضور یافته بود، ضمن تبریک ماه رجب گفت: زمانی افراد انگشت شماری معتکف میشدند، اما در جامعه دینی امروز ایران صدها هزار جوان و پیر معتکف میشوند.
برای یک کشور افق دید باید حداقل ۲۵ ساله باشد
وی با تاکید بر ضرورت چشم انداز گرایی جهت پیشرفت ایران گفت: خانوادهها برای فرزندان خود برنامه ۲۵ تا ۳۰ ساله در نظر میگیرند، وقتی برای یک فرد چشم اندازی اینچنین در نظر گرفته میشود، قطعا برای یک کشور و یک ملت نیز باید حداقل افق دید ۲۵ ساله در نظر داشته باشد.
استادعباسی با اشاره به لزوم داشتن افق دید بلند مدت برای کشور گفت: این دید لازمه داشتن یک جامعه فعال و غیر منفعل است که برای رسیدن به این دید مجهز شدن جوانان به این فن میباشد.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک کشور فضایی هستیم و ماهواره به فضا میفرستیم، کشوری موشکی هستیم، در حوزه سلولهای بنیادی تحولات زیادی داشتیم، در حوزه هسته ای پیشرفت زیادی داشته ایم.
اقتدار ملی ما جایگاه ویژه ای دارد
وی با اشاره به تواناییهای بالای ایران در سیاست بین الملل گفت: در طول ۱۰ سال گذشته ۴ جنگ صورت گرفت، نبردهای ۳۳ روزه لبنان و رژیم صهیونیستی، نبرد ۲۲ روزه غزه، نبرد ۸ روزه غزه و نبرد ۵۱ روزه غزه و اتفاقاتی که در بیداری اسلامیرخ داد، مسائل یمن و …. نشان میدهد که در موقعیتی قرار داریم که اقتدار ملی ما جایگاه ویژه ای دارد.
وضعیت فعلی اقتصاد ما به مراتب از بسیاری از کشورها بهتر است
عباسی با اشاره به وضعیت نامطلوب اقتصادی کشور گفت: البته اگر با شرایط فعلی اقتصاد در نظام بین الملل آشنا باشید متوجه خواهید شد که همین وضعیت فعلی اقتصاد ما به مراتب از بسیاری از کشورها بهتر است. بهطوریکه وقتی نقشه اقتصاد جهانی را میبینید متوجه میشوید که اقتصاد همه کشورهای اروپایی، آمریکای شمالی، جنوب شرق آسیا در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
آمریکا ۴ برابر بودجه سالیانه خود بدهی دارد
وی در ادامه گفت: آمریکا حدود ۴ برابر بودجه سالیانه خود بدهی دارد و این در حالی است که کشور ما کمتر از یک دهم بودجه سالیانه اش بدهی خارجی دارد. در این شرایط نامطلوب اقتصاد جهانی با ۵۷ تریلیون دلار بدهی ما باید چه کنیم؟ نتیجه این مشکل چه خواهد شد؟ احتمالا جنگهای جهانی و مشکلات عجیب و غریب دیگر.
عباسی افزود: نسل جوان ما باید یک افقی را ببیند و بداند از این زمان تا ۵۰ سال آینده قرار است چه اتفاقاتی رخ بدهد؟
وی با اشاره به تغییرات احتمالی در چند سال آینده دنیا گفت: تا ۲۰ سال آینده جمعیت کره زمین به ۱۰ میلیارد خواهد رسید، این در حالی است که اقتصاد رو به فروپاشی امروز دنیا از عهده ۷ میلیارد نفر فعلی هم بر نمیآید. تغییر عمده دیگری که رخ خواهد داد، تغییرات زیست محیطی به دلیل اثرات مخرب تکنولوژی خواهد بود.
گرفتن موبایل از جوان امروز به معنی زندانی کردن اوست
عباسی با اشاره به تغییرات عمده ای که در سبک زندگی رخ خواهد داد، گفت: مناسبات زندگی امروز دیجیتالی شده است، بطوریکه گرفتن موبایل از جوان امروز به معنی زندانی کردن آنان است. تفرد و فردی شدن زندگی حاصل همین دیجیتالی شدن سبک زندگی خواهد بود.
شبکههای اجتماعی؛ عامل افسردگی و اضطراب
وی در ادامه گفت: همین فردگرایی باعث میشود که فرد در روابط اجتماعی خود دچار مشکلات اساسی شود، از طرفی روابط اجتماعی خود را در شبکههای اجتماعی اینترنتی رقم میزند، که نتایج آن بالا رفتن سن ازدواج، افزایش آمار طلاق و در مراحل حادتر افسردگی و اضطراب خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به تغییرات عمده ای که در ماهیت کسب و کار رخ میدهد، افزود: در گذشته کسب و کار ماهیت تولیدی متفاوتی داشت، زمانی کشاورزی بود که در ادامه با اضافه شدن اتوماسیون رباتها جای انسانها را گرفتند. در حال حاضر هم مشاغل در غرب به سمت کارهای خدماتی رفته است. کشاورزی از حالت طبیعی به حالت ژنتیکی تغییر پیدا کرد و همه تولیدات از ماهیت طبیعی خود دور شده و حالت شیمیایی پیدا کرده است.
ماهیت آموزش و فرآیند کسب معرفت نیز تغییرات اساسی پیدا کرده است: در ۷۰۰۰ سال گذشته معرفت و علم بشر بر مبنای تصور بود. مثلا گفته میشد «علی از در آمد»، این جمله تصور و فهم میشد. که این فرآیند در این دوره نابود شد. و در حال حاضر بجای گفتن علی از در آمد، باید نشان داده شود با تصویر که «علی از در آمد». ذهنیتها و فرآیند معرفت تصویری شده است. این روزها آموزش در کلاسهای درس همراه با استفاده از تصاویر، انیمیشن و فیلم مستند شده است.
وی در ادامه گفت: لذا در جامعه امروز ماهیت تهدید، امنیت، کار، جامعه سازی و ماهیت زندگی در حال تغییرات اساسی است.
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال با اشاره به تغییرات سیاسی در سالهای آینده گفت: اولین تغییر این است که مرزهای بین کشورها به هم خواهد ریخت، ماهیت سیاست به سرعت دگرگون میشود. نسبت مردم ما با این تغییرات سیاسی چیست؟ آیا کشور ما جز اهداف این تغییرات نیست؟
وی در ادامه با اشاره به تغییر ماهیت فقر در دنیای امروز گفت: در گذشته فقیر اشاره به فرد مستمند و از کارافتاده ای داشت ولی تعریف فقر تغییر کرده است. امروز یک فرد متعلق به طبقه متوسط میتواند فقیر باشد، چون سطح زندگی بالا رفته است.
اینکه گفته میشود با لغو تحریم وضعیت خوب میشود، قابل اعتنا نیست
عباسی در بخشی دیگر از سخنان خود با انتقاد از برخی اظهارنظرهای رئیس جمهور گفت: ما باید برای نجات اقتصاد خود برنامه داشته باشیم، این حرفهایی که گفته میشود که تحریمها لغو میشود و وضعیت اقتصاد خوب میشود، هیچ کدام قابل اعتنا نیست همه اینها فضاسازی تبلیغاتی و سیاسی است. حرف رهبر انقلاب این بوده است که مذاکره فقط برای انرژی هسته ای، بعد دوستان سخنرانی میکنند و میگویند کسانی که فکر میکنند، فقط برای انرژی هسته ای مذاکره میکنیم در اشتباه هستند، ما میخواهیم همه مشکلات را با جهان حل کنیم.
شما در حدی نیستید که بخواهید همه مشکلات را با مذاکره حل کنید
وی در ادامه گفت: اولا این در حد شما نیست که بخواهید همه مشکلات را با مذاکرات حل کنید، مملکت رهبر دارد، قانون اساسی دارد، خط و خطوط را مجلس تعریف کرده است و باید در مذاکرات این حد و حدود رعایت شود. نه اینکه ادعا بشود که مهم نیست در این مذاکرات به چه نتیجه ای میرسیم و این مذاکرات مقدمه ای برای حل مسائل دیگر است. مقدمه ای برای حل کردن چه مسائلی هست؟ تو با آمریکا چه چیزی را میخواهی حل کنی؟
آیا آمریکا دیگر شیطان بزرگ نیست؟
عباسی در ادامه گفت: امام خمینی فرمودند آمریکا شیطان بزرگ است، آیا مشکل شیطان بودن آمریکا حل شده است؟ فرمودند آمریکا تروریست بالذات هست، آیا این حل شده است؟ فرمودند استکبار جهانی است، آمریکا دیگر استکبار نیست؟ دیگر آمریکا ام الفساد نیست؟
وی در ادامه افزود: این چه ادبیاتی است که یک روز بگوییم پلیس کاری به اسلام نداشته باشد، یک روز میگوییم ما نمیخواهیم مردم را به بهشت ببریم و حالا هم دارند مردم را به زور میبرند طرف جهنم، بعد هم ادعا میکنند که مذاکرات فقط هسته ای نیست، بلکه برای حل همه مسائل است. نه دوست عزیز حل کردن همه مسائل در حیطه اختیارات جنابعالی نیست.
عباسی در ادامه خطاب به حسن روحانی گفت: حرف جنابعالی در تعارض با سخن رهبر این مملکت بود که فرمودند فقط مذاکره در مورد انرژی هسته ای است و با توجه به اینکه منافع ما با منافع آمریکا در منطقه در تعارض قرار میگیرد ما هیچ حرف دیگری با آمریکا نداریم.
آمریکا را به جمهوری اسلامیتبدیل میکنیم
وی در ادامه گفت: همانطوری که در منطقه از سوریه، لبنان، فلسطین، عراق ، یمن و … سیاستهای ایالات متحده و اذنابش را زمین زدیم؛ تا آمریکا را به جمهوری اسلامیتبدیل نکنیم، دست برنمیداریم.
عباسی در ادامه گفت: میگویند باید در عرصه سیاست خارجی واقع گرا باشیم. اگر شما واقع گرا هستید، پس چرا وقتی والراشتاین آمد به ایران از وی خواستید که تئوری فروپاشی آمریکا را مطرح نکند؟
شما مدیون خون شهدای هسته ای هستید
وی در ادامه با اشاره به مذاکرات هسته ای خطاب به روحانی گفت: اگر پای میز مذاکره نشسته اید و به حرف شما گوش میکنند، بخاطر خون شهدای هسته ای است که یک چیزی را به عنوان فن آوری هسته ای تحویل مردم دادند؛ سال ۸۲ که شما همه چیز را تحویل دادید و رفتید، هیچ چیزی نبود. اما با خون شهدای هسته ای مملکت به دهها هزار سانتریفیوژ ، سوخت ۲۰ درصد رسید، شما این را روی میز مذاکره گذاشته اید، فکر میکنید چون لبخند زدید شما را تحویل میگیرند؟
حد و حدود خودتان را در قانون اساسی رعایت کنید
عباسی در ادامه گفت: اگر هیمنه قاسم سلیمانی و یارانش که هر روز تابوتشان میآید، نبود چه کسی به حرف شما گوش میداد؟ مسئله این است که دوستان حد و حدود خودشان را در قانون اساسی رعایت کنند، قرار بر همدلی است، اما اگر قرار است که موضعی بگیرند که ربطی به اختیارات آنها ندارد و جز اختیارات ولی فقیه است، اینجا همدلی را چطور میتوانید تفسیر کنید؟
یونان که تحریم نبود، پس چرا اقتصادش فروپاشید؟
وی افزود: به شما میگویند که اگر تحریمها برداشته بشود مشکلات حل میشود، بنده سوال کردم، اگر رفع تحریم مشکلات ما را حل میکند، یونان که تحریم نبود پس چرا اقتصادش فروپاشید؟ ایتالیا که تحریم نبود، اسرائیل را هم که به رسمیت شناخته، برهنگی و بی حجابی هم که دارد، دفاع از حزب الله لبنان هم نکرده، دنبال سلاح اتمینبوده پس چرا اقتصادش دچار مشکل است. چرا خود آمریکا دچار مشکلات اقتصادی است؟ چرا شهر دیترویت فروپاشید؟ اما هیچ کس از دولتمردان و اقتصاددانانش پاسخ ندادند.
اگر دست اسرائیل را هم ببوسیم مشکل اقتصاد حل نخواهد شد
عباسی در ادامه گفت: اگر کل مشکلات ما با غرب حل بشود، حکومت پهلوی را هم دوباره برگردانیم، دست آمریکا و اسرائیل را هم ببوسیم و به کشور برگردانیم و بگوییم اشتباه کردیم انقلاب کردیم، تأثیرش بر روی اقتصاد کشور ما ۵ درصد نیست.
منبع: بوشهر ۲۴
استاد حسن عباسی روز گذشته در جمع دانشجویان دانشگاه خلیج فارس بوشهر حاضر شد.
استاد عباسی که در همایش “ایران ۱۴۱۴ در جهان ۲۰۳۵″ به دعوت جامعه اسلامیدانشجویان دانشگاه خلیج فارس سخنرانی میکرد گفت:باید برای نجات اقتصاد کشور چند کار انجام شود،این سخنانی که گفته میشود،فردا تحریمها لغو میگردد و وضع اقتصاد خوب میشود،هیچ کدام قابل اعتنا نیست و تنها فضاسازی تبلیغی و سیاسی است. لذا نباید باورشان کرد.
استاد عباسی با اشاره به سخنان روز گذشته رئیس جمهور در مورد مذاکرات هسته ای گفت:حرف رهبر انقلاب این بوده که مذاکره فقط در موضوع انرژی هسته ای است،ولی امروز رئیس جمهور در سخنانش میگوید،کسانی که فکر میکنند ما فقط در مورد انرژی هسته ای مذاکره میکنیم ، در اشتباهند،ما میخواهیم همه مشکلات را با جهان حل کنیم.
وی خطاب به روحانی گفت:این اولاً در حد و قواره شما نیست که بخواهید همه مشکلات را در مذاکرات حل کنید، مملکت رهبر و قانون اساسی دارد و جنگ و صلح در قانون در اختیار رهبری است و خط و خطوط را مجلس مشخص نموده است،ولذا وقتی گفته میشود که در پای میز مذاکره باید خطوط قرمز را رعایت کنید معنایش این است که امروز نیایید و بگویید” اصلا مهم نیست در پرونده هسته ای به کجا میرسیم، این مذاکرات مقدمه حل نمودن بسیاری از مسائل و مشکلات دیگر است.”
عباسی ادامه داد: این مذاکرات مقدمه حل کردن چه چیزی است؟شما با آمریکا میخواهید چه چیزی را حل کنید؟استناد میکنید به حرف امام،امام فرموده است”آمریکا شیطان بزرگ است”،آیا مشکل شیطان بودن آمریکا حل شده است؟امام فرموده است”آمریکا تروریست بذات است”،آیا تروریست بودن آمریکا حل شده است؟امام آمریکا را استکبار جهانی میدانسته است.آیا امروز دیگر آمریکا استکبار جهانی نیست؟ام الفساد قرن در کلام امام، آمریکا است، آیا آمریکای شیطان تروریست مستکبر دیگر ام الفساد نیست؟
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اظهارات رئیس جمهور در دیدار با نیروی انتظامیو سخنان روحانی پیرامون بهشت و جهنم مردم و وظیفه نداشتن پلیس در موضوع دین ،گفت:مراجع عظام تقلید نسبت به سخنان حاشیه دار شما متعرض شده اند.چه کسی گفته است نیروی انتظامینباید با اسلام کاری داشته باشد؟
رئیس مرکز بررسیهای دکترینال افزود:میگویید در عرصه سیاست باید رئالیست و واقع گرا بود،اگر شما رئالیست هستید چرا اجازه نمیدهید مردم بدانند که اقتصاد آمریکا و اروپا فروپاشیده است؟
عباسی با اشاره به حضور پرفسور” والر اشتاین نظریهپرداز اجتماعی معاصر” که چندی پیش در کشور حضور پیدا کرد گفت:چرا به والر اشتاین اجازه ندادید در مورد این مساله صحبت کند؟چرا به وی گفتید حق ندارید بگویید اقتصاد آمریکا فروپاشیده است. و آمریکا در حال افول است. افرادی در وزارت خارجه این حرفها را به او زده اند و بعد این مساله را روزنامه واشنگتن پست افشا نمود.
عباسی اظهار داشت:اینکه امروز پای میز مذاکره به شما لبخند میزنند و امروز دیگر مانند سال ۸۲ که همه چیز را دودستی تقدیم غرب نمودید نیست، به خاطر این است که پشتوانه ای به اسم خون شهیدان هسته ای،و تلاش دانشمندان و دستیابی به دهها هزار سانتریفیوژ داریم.
وی گفت :اگر اقتدار حاصل از تلاشهای افرادی مانند حاج قاسم سلیمانی و یارانش در منطقه نبود،امروز چه کسی به حرف شما در پای میز مذاکره اهمیت میداد.
عباسی گفت:باید هر فردی به حد و حدود اختیارات خود در قانون اساسی واقف باشد.
وی در ادامه سخنان خود به مباحثی پیرامون اقتصاد ،از جمله نظام بانکداری،نظام پولی و سایر موضوعات مرتبط پرداخت.
منبع: سازمان بسیج دانشجویی